З початку року на Хмельниччині зґвалтували 13 дітей. Скількох ґвалтівників покарано

Більшість із статевих злочинів проти дітей вчинено близькими родичами (батьками, співмешканцями матерів) та раніше судимими за аналогічні дії особами.

Найбільше злочинів вчинялись під алкоголем.

У прокуратурі Хмельницької області  відбулась пресконференція керівника з питань протидії домашньому насильству.

Як повідомили у прокуратурі, за 7 місяців цього року до органів поліції надійшло понад 3 тисячі заяв і повідомлень про вчинення домашнього насильства, 120 з яких – про вчинення кримінальних правопорушень.

У 2021 році до суду направлено 135 обвинувальних актів та засуджено 61 кривдника, який вчинив домашнє насильство.

Здебільшого кримінальні правопорушення вчинено на побутовому ґрунті та через вживання «оковитої».

Серед 122 потерпілих – 14 дітей та 98 жінок, що складає 80%.

Від домашнього насильства страждають діти.

У 2021 році на 57 % зросла кількість неповнолітніх, які потерпіли від домашнього насильства, їх уже 14. Наразі у суді розглядають обвинувальний акт за фактом нанесення жінкою смертельних тілесних ушкоджень 5-річній доньці.

На Хмельниччині 34-річну матір обвинувачують у побитті власної дитини, яка померла в реанімації.

Також тримає судовий розгляд за фактом побиття  батьком двох дітей. Нагадаємо, чоловік побив розпеченою кочергою 8-річного сина і 6-річну доньку. Дітей з численними опіками спини і сідниць госпіталізували до лікарні. Підозрюваний досі перебуває під вартою.

Ґвалтівниками переважно були родичі

Викликає занепокоєння  збільшення кількості злочинів  проти статевої свободи та статевої недоторканості щодо дітей. У 2021 році зареєстровано 13 фактів сексуального насильства та зґвалтування неповнолітніх. Більшість із них вчинено близькими родичами (батьками, співмешканцями матерів) та раніше судимими за аналогічні дії особами, - розповідають у прокуратурі.

Скількох ґвалтівників покарано

Вироком Ярмолинецького районного суду до 15 років позбавлення волі за ч. 6 ст. 152 КК України засуджено чоловіка, який неодноразово ґвалтував 12-річну дочку своєї співмешканки.

Вироком Старокостянтинівського районного суду 25-річного чоловіка засуджено за ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України з призначенням покарання у виді 9 років позбавлення волі за зґвалтування 17-річної знайомої.

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду 49-річного чоловіка засуджено за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України до 10 років позбавлення волі за зґвалтування 12-річного хлопчика.

«Сподіваюсь, що інформація про результати судового розгляду кримінальних проваджень цієї категорії та призначене покарання попередить вчинення злочинів ймовірними ґвалтівниками», - додав очільник відомства.

2ogoloshenya