"Кримінальні авторитети" будуть судитися із Зеленським через санкції

До Верховного суду подали вже 12 позовів.

"Кримінальні авторитети", які потрапили під санкції через рішення РНБО, подають до суду на президента Володимира Зеленського.

Про це пише "РБК-Україна".

Зокрема депутат Васильківської міської ради Київської області Мехак Алексанян, який потрапив до санкційного списку, повідомив, що вже подав позов до Верховного суду проти президента Зеленського. Він вимагає скасувати введені проти нього обмеження. Депутат Васильківської міськради каже, що з моменту введення санкцій у нього заблоковані всі рахунки.

"Я не знаю, як я потрапив до цього списку, я ніколи не стикався з цією сферою. Не знаю, помилка це чи мене спеціально туди "кинули", - сказав він.

Алексанян зазначив, що 32 роки живе в Україні, займався приватним бізнесом у Василькові, зокрема, готельно-ресторанним. Також має посвідчення адвоката.

Крім Алексаняна, станом на 11 червня ще 11 так званих "кримінальних авторитетів" оскаржили в судах санкції Радбезу.

Крім того, адвокат "злодія в законі" Сергія Олійника (Умки), затриманого нещодавно правоохоронцями, Юрій Іващенко в спілкуванні з РБК-Україна зазначив, що частина інкримінованих "Умці" злочинів була здійснена до вступу в силу "антизлодійського" закону, тому його не можна притягнути до відповідальності за цими епізодами. До того ж захист Олійника вважає незаконними введені проти нього санкції РНБО.

"Позиція клієнта полягає в тому, що обмежуються його конституційні права як громадянина України. Тому що законом чітко визначено, що на громадянина України можуть бути накладені санкції тільки за терористичну діяльність. А моєму підзахисному така підозра не пред'являлася", - заявив Іващенко.

Нагадаємо, що 14 травня на черговому засіданні РНБО  було застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі та 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами. Серед них були ватажки так званих "ДНР" та "ЛНР", а також "голова" окупованого Криму.

2ogoloshenya