Журналісти Bihus.Info опублікували 35 годин «плівок Медведчука»

Журналісти Bihus.Info опублікували повну версію записів на яких, за їхнім твердженням, зафіксовані переговори народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

У своєму коментарі журналіст Денис Бігус розкритикував п’ятого президента України та лідера Європейської солідарності Петра Порошенка. Політик недавно довго обговорював тему записів на своєму телеканалі Прямий.

«Єдине, чого ми ще не почули — це якоїсь реакції Медведчука й якихось відповідей Порошенко. Вибачте, мені складно назвати відповідями його інтерв'ю на його телеканалі. Це скоріше демонстрація того, як годину говорити, й нічого при цьому по суті, ні сказати», — повідомив Бігус.

Він також зазначив, що записи розмов вели українські спецслужби. Бігус також відкинув версію про те, що записи сфальсифіковані.

«Той, хто прослухає повний масив, вже десь на 3-ій годині зрозуміє, чому це не так», — повідомив журналіст.

Раніше Bihus.Info опублікували четверту частину записів розмов нібито народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, на яких зокрема йдеться про звільнення «кіборга» Андрія Гречанова (позивний Рахман) з полону в «ДНР».

За інформацією журналістів, Віктор Медведчук на кілька місяців затягнув звільнення Рахмана, щоб його звільнили на президентському рівні. 1 грудня 2015 року Петро Порошенко підписав указ про помилування Володимира Старкова, якого суд в Донецькій області засудив до 14 років позбавлення волі. Указ було підписано для звільнення Рахмана.

До цього журналісти Bihus.Info опублікували три частини розслідування про записи розмов Віктора Медведчука: вони стосувалися поставок вугілля від бойовиків «Л/ДНР», повернення контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу Самара — Західний напрямок і його нібито частих переговорів з Петром Порошенком.

У пресслужбі партії Європейська солідарність спростували достовірність «плівок». Там вважають, що розслідування Bihus.Info — замовні, а їхній бенефіціар — Офіс президента, який «намагається нав’язати суспільству думку про нібито зв’язок Медведчука з Порошенком». В ЄС наголосили, що Порошенко не обговорював з Медведчуком жодних тем, крім звільнення заручників.

Віктор Медведчук теж назвав записи нібито його розмов «фабрикою фейків і провокацій».

2ogoloshenya