Нардеп від Хмельниччини викупив Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів за 227 млн грн

«Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів» викупила фірма народного депутата Олександра Гереги ТОВ «Епіцентр К".

Сьогодні, 7 травня, відбувся онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів», що в місті Дунаївці на Хмельниччині.

Єдиним учасником аукціону, а відтак і переможцем стало ТОВ «Епіцентр К».

Про це йдеться на сайті «ProZorrо.Продажі».

Цінова пропозиція єдиного учасника онлайн-аукціону перевищила стартову ціну майже на 40 мільйонів гривень. Відтак ДП «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів» продано за 227 мільйонів 90 тисяч гривень.

«Зростання ціни навіть за умови реєстрації тільки одного учасника обумовлений механізмом прозорих приватизаційних аукціонів. Учасники мотивовані підвищувати ціну від стартової ще на етапі реєстрації при подачі цінових пропозицій, адже не знають ні про кількість інших зареєстрованих учасників, ні про розміри їх цінових пропозицій. Разом з тим, висока початкова пропозиція надає конкурентну перевагу в ході торгів», – написав у Фейсбук голова Фонду держмайна  Дмитро Сенниченко.

За його словами, у Дунаєвецького КХП — 11 мільйонів боргів, зобов’язання за якими має взяти на себе новий власник.

Додамо, співзасновниками та кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Епіцентр К» є народний депутат від Хмельниччини Олександр Герега та його дружина Галина.

Нагадаємо, об’єкт приватизації складається з будівель та споруд загальною площею 79804,48 квадратного метра, серед яких: адмінбудинок з їдальнею, пекарні, елеватори, млинзавод, лабораторія, склади, цехи, гаражі, інші господарські будівлі. Загальна площа земельних ділянок – 67,3043 гектара.

2ogoloshenya