Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Хмельницькому підприємці перекрили міжнародну трасу через можливе введення РРО

Понад сотня хмельницьких підприємців на годину перекрили міжнародну трасу та вимагали не вводити для усіх підприємців РРО (реєстратори розрахункових операцій).

Про це розповіла співорганізаторка українського громадського руху підприємців України SaveФОП Тетяна Слащук, пише Суспільне.

7 листопада, на міжнародній трасі М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький підприємці ходили пішохідним переходом. Через кожні 10 хвилин його звільняли, аби на 5 хвилин відновити рух транспорту, каже підприємець Анатолій Герасим. При введенні касових апаратів, або так званих РРО, доведеться згортати бізнес, додає чоловік.

"Буде малий і середній бізнес вбитий. І ми будемо зобов’язані їхати за кордон на заробітки. Нам тут роботи не буде", - говорить чоловік.

Для введення реєстраторів розрахункових операцій потрібна законодавча база, каже підприємниця Лариса Конончук.

"З першого січня, більшості підприємців вводиться РРО, для того, щоб повністю контролювати всі рухи та всі розрахунки. Наразі, не готові закони, немає митниці. Немає програми, що робити людям з залишками, які є на усіх торгових центрах, на ринках. Нема механізму, ніхто людям не пояснює", - говорить жінка.

Водій Сергій підприємців підтримує, хоча сам у заторі простояв майже 10 хвилин.

фото: Суспільне

Якщо вимоги підприємців не будуть почуті, подібні акції відбудуться всією Україною, каже співорганізаторка українського громадського руху підприємців Тетяна Слащук.

"Якщо нас не почують, ми перекриємо одночасно дороги по всій Україні. І це буде не часова акція, а більш довготривала. Крім того, ми збираємося їхати в Київ 16 листопада і ми там будемо стояти допомоги", - говорить Тетяна.

За словами начальника управління превентивної діяльності головного управління національної поліції в Хмельницькій області Геннадія Сибіги, акція відбулась без порушень.

2ogoloshenya