Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Після отримання заяви в НАБУ відкрити кримінальне провадження проти Луценка відмовилися.

Солом’янський райсуд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрити провадження за фактом отримання хабара генпрокурором Юрієм Луценком.

У матеріалах суду йдеться про те, що Луценко отримав хабар у змові з першим заступником генпрокуратури Дмитром Сторожуком. Про що повідомив заявник на особистому прийомі у голови СБУ Василя Грицака.

Пізніше Служба безпеки направила заяву в НАБУ. Однак в агентстві відкрити кримінальне провадження проти Луценка відмовилися. Відтак заявник подав скаргу в суд.

Справу Юрія Луценка розглядатимуть в контексті ст. 27, 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відмовилось зареєструвати на вимогу адвоката Масі Найєма кримінальне провадження проти генерального прокурора України Юрія Луценка.

У грудні Найєм повідомив, що Масі Найєм, що написав заяву на очільника ГПУ Луценка в ДБР через розголошення прокурором деталей досудового розслідування у справі Гандзюк.

Джерело. 

2ogoloshenya