Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Посадовець вимагав та отримав хабар в сумі 6 тисяч гривень від суб’єкта підприємницької діяльності за вплив на голову міської ради об’єднаної територіальної громади при вирішенні питання щодо надання та продовження дозволу про здійснення підприємницької діяльності на території міста.

За свої послуги зловмисник вимагав винагороду в сумі 3 тисячі гривень щомісячно.

11 січня оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно зі слідчими слідчого управління Поліції Хмельниччини за процесуального керівництва прокуратури області у межах кримінального провадження, яке було відкрито за частиною 3 статті 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України затримали посадовця в службовому кабінеті під час отримання ним другої частини неправомірної вигоди в сумі три тисячі гривень.

Під час проведення процесуальних заходів по кримінальному провадженню було задокументовано попередній факт одержання фігурантом коштів в сумі 3 тисячі гривень.

За вчинення корупційного кримінального правопорушення посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Під час досудового розслідування правоохоронці будуть встановлювати причетність посадових осіб міської ради об’єднаної територіальної громади до вчинення даного злочину та інших фактів протиправної діяльності.

Вирішується питання про затримання фігуранта у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Джерело. 

2ogoloshenya