Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В Україні з січня збільшили розмір допомоги з безробіття.

Тепер українці, яким виплати призначаються з урахуванням страхового стажу та заробітної плати, отримуватимуть 1630 грн. Раніше - 1440 грн, йдеться на сайті парламенту.

Для тих, кому виплати призначаються без урахування зарплати й страхового стажу, допомога з безробіття становитиме 610 грн. До цього українці отримували 544 грн.

Раніше розміри допомоги з безробіття змінювали у грудні 2017-го. Зараз відповідна постанова правління Фонду загальнообов'язкового державного соцстрахування на випадок безробіття втратила чинність. Максимальний розмір допомоги з безробіття не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Йдеться про 7364 грн.

Крім того, виплати з безробіття не можна отримувати більше 360 днів протягом 2 років.

В Україні з 1 січня на 12% зріс розмір мінімальної заробітної плати. Вже з першого дня 2019-го мінімальна зарплата в Україні встановлена ​​на рівні 4173 грн, тоді як у грудні цей показник дорівнював 3723 грн. Також зросла і мінімальна погодинна оплата праці. З 1 січня для найманих працівників вона зросла з 22 грн 41 коп. до 25 грн 13 коп.

Джерело. 

2ogoloshenya