Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В Україні "швидка" приїжджає на виклик у середньому за 8,5 хв.

Такі цифри отримали під час незалежного дослідження Міністерства охорони здоров'я, йдеться на сайті відомства. Волонтери 72 год. чергували разом із бригадами медиків на 30 підстанціях швидкої допомоги у 26 містах із населенням понад 10 тис. людей. За результатами спостереження, у середньому лікарі приїжджають за 8,5 хв. після виклику. У 94% випадків вони приїжджають за 20 хв.

Із пацієнтом медики перебувають 17 хв. До лікарні хворого везуть близько 10 хв.

При цьому, уточнюють у МОЗ, волонтери виїжджали переважно на виклики, що стосувались травми, втрати свідомості, скарг на серцево-судинні чи легеневі проблеми.

Крім того, під час дослідження виявилося, що лікарі не завжди використовують ефективні препарати. Зокрема, найбільш поширений засіб, який застосовують при скаргах на біль у грудях, – магнезія. Її неефективність при гострому інфаркті міокарда, корекції серцевого ритму та позалікарняній зупинці кровообігу вже доведена.

Джерело. 

2ogoloshenya