Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Військові кораблі НАТО не зможуть зайти у води Азовського моря, навіть якщо буде рішення відправити їх туди. Росія не дасть на це дозволу, і не заперечує, що може застосувати агресію до них.

Про це заявив посол Росії в Євросоюзі Володимир Чижов.

Ну, теоретично вони можуть зайти, для дружнього візиту, за згодою Росії та України. Але навряд чи Росія дасть свою згоду на такий візит. Вони не пройдуть у будь-якому випадку,

– сказав дипломат.

Відповідаючи на за запитання, чи означають його слова, що росіяни будуть таранити кораблі НАТО, як це було з українськими, він заявив, що можуть, але "це буде залежати від їхньої поведінки".

"Але я впевнений, що в НАТО не настільки дурні, щоби вживати такі небезпечні, ризиковані заходи", – додав Чижов.

Окрім того, російський посол прокоментував заклик Президента України Петра Порошенка до НАТО направити свої кораблі на Азов.

"Він може запросити туди хоч повітряні сили Марса та Венери разом, але це навряд чи матиме якесь значення", – підсумував посол.

Нагадаємо, раніше, Петро Порошенко висловив сподівання, що країни-члени НАТО "готові перемістити військово-морські кораблі до Азовського моря, щоб допомогти Україні та забезпечити безпеку".

Водночас, у самому НАТО заявили, що Альянс уже має потужну присутність у Чорноморському регіоні, тому дали Україні зрозуміти, що не надішлють нові кораблі в Азовське море.

Джерело.

2ogoloshenya