Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У Херсонській області керують колишні "регіонали", а влада співпрацює з кримськими окупантами.

За таких обставин є загрози втратити національну державність. Про це після засідання ТСК із розслідування вбивства Катерини Гандзюк заявив голова комісії Борислав Береза.

"Те, що відбувається в Херсонській області, це не проблема, а повний п*здець. Ми в шоці. Приїхали розбиратися в справі Каті Гандзюк і копнули глибше. Інформація, отримана нашою ТСК, жахає. Від контрабанди до сепарів, від наркотрафіку до глобальної корупції, від спайки влади з криміналом до вирубки лісу, від співпраці з окупаційною владою Криму до впливу "регіоналів"- утікачів на регіон. Те, що тут відбувається - це не дно. Це гірше. Тут треба вводити надзвичайний стан, тому що воєнний стан поліпшень не дав.

За свідченням повноважного представника президента в АР Крим Бориса Бабіна, є факти небезпеки в плані нацбезпеки і всі ознаки загрози втрати національної державності. Пекло, пекло і ще раз пекло", - написав Береза.

Він попередив: якщо не буде жодних дій із наведення порядку, то ми втратимо Україну як державу.

31 липня 2018-го на активістку Катерину Гандзюк напали та облили кислотою. Вона отримала 40% опіків тіла, пережила 11 операцій. Боролася за життя три місяці, але 4 листопада у відділенні Київського опікового центру померла.

Після цього у парламенті створили тимчасову слідчу комісію. Генеральний прокурор Юрій Луценко протестував проти створення ТСК і 6 листопада оголосив, що йде з посади. Таке рішення він прийняв "через спекуляції політиків навколо смерті Гандзюк". Луценка обурив витік інформації про одну з версій вбивства активістки та намір нардепів створити слідчу комісію ще до завершення справи слідчими органами. У відставку його не відправили.

Джерело.

2ogoloshenya