Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

За результатами обговорення, Україна передала на розгляд угорської сторони проект угоди.

Сьогодні в Києві відбулися українсько-угорські консульські консультації, на порядку денного яких, було вироблення механізмів взаємодії України та Угорщини для уникнення випадків без громадянства та множинного громадянства.

За результатами обговорення, Україна передала на розгляд угорської сторони проект угоди, метою якої є налагодження взаємодії сторін для запобігання випадкам множинного громадянства.

Як наголосив державний секретар МЗС Андрій Заяць, що сторони мають перевести це питання з політичної у правову площину.

Київ та Будапешт також обговорили питання взаємодії для захисту прав та інтересів громадян, відзначили належне функціонування без візу між Україною та ЄС, малого прикордонного руху між Україною та Угорщиною, а також досягнули практичних домовленостей у консульсько-правовій сфері, повідомили в МЗС.

Консультації відбулися на виконання домовленостей міністрів закордонних справ України та Угорщини у зв'язку з видачею угорських паспортів мешканцям Закарпаття.

Раніше Mukachevo.net писало, у вересні з'явилось скандальне відео на якому показали видачу угорських паспортів закарпатцям. У консульстві, яке розташовується в Берегові, просили українців приховувати факт отримання другого громадянства.

Це стало причиною відсилки одного з консулів установи., його було оголошено персоною нон-грата. У відповідь Угорщина відіслала українського консула.

8 жовтня сайт "Миротворець" оприлюднив список 313 держслужбовців та депутатів Закарпаття, які, як стверджується, поруч з українським є власниками громадянства Угорщини.

Згодом, в СБУ зазначили, що вони не можуть притягнути до відповідальності державних службовців, адже в законодавстві немає за це відповідальності.

Джерело.

2ogoloshenya