Скільки вже придумано стратегій прибирання - не перелічити.

Можна прибирати щодня яку-небудь одну зону будинку, вітальню і кухню, санвузол та кухню. Можна ставитися до прибирання як до медитації. Можна взагалі на нього плюнути і розгрібати завали, тільки якщо наполегливо просяться гості. А можна трошки полегшити собі життя за допомогою нехитрих порад.

Ящик для взуття

Так, звичайний ящик. Його можна зробити симпатичним, обклеївши шпалерами або покривши лаком. Але суть в тому, що за його межі бруд з взуття не розповзеться. І не доведеться мити коридор по десять разів на день.

Посудомийка не тільки для посуду

Пластмасові іграшки, запчастини від конструкторів, фрукти і овочі - це запросто.

Крем для гоління, не тільки для гоління

Виявляється, це ще й непоганий плямовивідник. Правда, добре бореться тільки зі свіжими плямами. Якщо капнули на одяг каву або чай, посадили ягідну пляму, нанесіть трохи крему на зубну щітку і потріть пляму. Потім змийте крем водою - і бруду як не бувало.

Прощай, вовна

Зазвичай доводиться пилососити, а потім ще і вологою долонею збирати ненависну шерсть з килимового покриття. Скребок, яким ми миємо вікна і дзеркала, відмінно впорається з цим завданням - легко і швидко. А з меблів шерсть можна прибрати, надівши на руку гумову рукавичку.

Ідеальний холодильник

Завжди тримати холодильник у чистоті допоможе харчова плівка. Застеліть нею полиці і денця ящиків. Досить міняти її раз на тиждень, і у вас завжди буде порядок на полицях.

Вікна без розводів

Навіть сучасні суперзасоби можуть залишати на склі каламутні сліди. Доводиться протирати їх ще раз і ще. Зробіть розчин: столова ложка крохмалю на 50 мл води, протріть ним вікна, потім пройдіться сухою ганчіркою. І ніяких розводів.

Дзеркала

Змусити їх сяяти допоможе звичайна картопля. Розріжте навпіл картоплину, протріть половинкою дзеркало. Потім пройдіться по поверхні вологою ганчіркою, і ще один раз - сухою. Бонус - у ванній після такого трюку дзеркала потіти не будуть.

Прасування з обох сторін

Спеціально для тих, хто ненавидить прасувати: оберніть прасувальну дошку фольгою. Вона буде нагріватися від праски і вийде, що ви прасуєте речі відразу з двох сторін. Геніально.

Не мийте духовку

Поставте в вимкнену (це важливо!) духовку маленьку мисочку з нашатирним спиртом. Закрийте дверцята і залиште на ніч. На наступний день просто протріть духовку зсередини. Засіб, правда, досить різко пахне, тому краще заздалегідь відкрити вікно, а духовку протирати в рукавичках.

Не застеляли ліжко

Несподівано, так? Вчені стверджують, що якщо ми застеляємо постіль відразу після пробудження, то наносимо шкоди своєму здоров'ю. Білизна, волога від поту, - ідеальне середовище для розмноження бактерій. Краще залишити постіль розкритою, щоб вона просохла.

Джерело.

2ogoloshenya