Національне бюро фінансової безпеки створюють не додатково, а замість існуючого. Тому треба створити один прозорий орган, який буде займатися розслідуваннями в економічній сфері.

Про це в ефірі "Прямого" в програмі "Ситуація" з Тарасом Березовцем розповіла голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

"Навряд чи серед нормальних доброчесних людей є хтось з опонентів самої ідеї створення такого органу (Нацбюро фінбезпеки - ред.). Я підкреслюю, що його створюють не додатково, а замість існуючого. Сама ідея контролю нічим не нова.

Тому ідея сама, що треба створити один прозорий, зрозумілий орган з відповідними пріоритетами, який буде займатися розслідуваннями в таких складних сферах, де треба, м'яко кажучи, головою попрацювати в економічній сфері" сказала вона", - сказала вона.

Як повідомила голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, спротив створенню Національного бюро фінансової безпеки чинять не діючи співробітникиправоохоронних органів, а зовсім інші люди.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко визначив законопроект про Національне бюро фінансової безпеки як невідкладний.

Джерело

2ogoloshenya