Бабченко вийшов на загал в СБУ в супроводі генпрокурора Юрія Луценка. Як з'ясувалося, "вбивство" інсценували українські спецслужби.

Про це йдеться в матеріалі 5 каналу.

Замах на вбивство російського журналіста інсценували українські спецслужби. Вийшовши до представників ЗМІ, російський журналіст Аркадій Бабченко заявив, що йому повідомили про підготовку до його вбивства місяць тому і попросили про сприяння. Про це він сказав особисто на спільному брифінгу з головою Служби безпеки Василем Грицаком.

Бабченко попросив вибачення в усіх за те, що змусив пережити "все це". Окремо вибачився перед своєю дружиною за те, що вона пережила "два дні пекла" і подякував СБУ за те, що зберегли йому життя.

Журналіст пояснив, що операцію готували два місяці, але про замах на нього йому повідомили місяць тому. Варіантів брати чи не брати участі в інсценуванні власного вбивства, за його словами, в нього не було. Бабченко сказав: "Я бачив, як хлопці працювали, носом бурили, як буйволи. Сьогодні ця людина затримана. Деталі говорити не буду. Злочин доведено. Всі докази очевидні.... Моє життя зберегли, але найголовніше – запобігти більш серйозним терактам, і люди готувалися серйозно".

За словами журналіста, в замовників було його фото з паспорта, яке є тільки у паспортному столі, що, на думку Бабченка, свідчить про причетність російських держорганів до підготовки його вбивства. Він зазначив, що злочин готували до Ліги чемпіонів і він як міг затягував час. "То ногу зламав, яку не ламав насправді, то нібито поїхав кудись", – пояснив журналіст.

Говорячи про суму, яку за нього запропонували вбивці, а це $15 тисяч, Бабченко сказав: "Я не погано коштую, слухайте". "Половину справи зроблено, я свою роботу виконав. Я поки ще живий. Не дочекаються", – додав Бабченко.

Що ще говорили на брифінгу – дивіться у повному відео інтерв'ю:

Вчора, 29 травня у ЗМІ з'явилася інформація, що в Києві вбили російського журналіста Аркадія Бабченка. Замах нібито скоїли о пів на дев'яту вечора, на вулиці Микільсько-Слобідська, у Дніпровському районі столиці. Відомо, що замах стався на квартирі, яку винаймав журналіст. Там він жив із дружиною та донькою. У поліції вже відкрили кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство".

2ogoloshenya