Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "медицина"

Кабінет Міністрів України передбачав, що з 2019 року вступників до медичних та педагогічних ВНЗ, які хочуть працювати в селах, можуть зараховувати в першу чергу.

Рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

"Уряд визначив, як відбуватиметься первинне зарахування на бюджет тих абітурієнтів, які укладуть договір про відпрацювання в селах чи селищах міського типу", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

Документ набуде чинності 1 січня 2019 року і діятиме із вступної кампанії 2019 року.

Правом першочергового зарахування зможуть скористатися вступники до медичних і педагогічних ВНЗ на спеціальності галузей знань "Освіта/Педагогіка" та "Охорона здоров'я".

"Їм належить відпрацювати в сільській місцевості не менш ніж 3 роки - на цей період фахівцям безкоштовно нададуть житло з оплатою опалення й освітлення", - підкреслюється в повідомленні.

Прогнозовану потребу у фахівцях з вищою медичною або педагогічною освітою в певній місцевості будуть визначати виконавчі органи сільських, селищних, міських рад. Щорічно до 1 лютого вони будуть подавати відповідний список до обладміністрацій, де до 1 березня будуть оголошувати конкурс на укладання договорів на відпрацювання.

Під час його проведення перевага надаватиметься жителям тих населених пунктів, де розташований роботодавець (або близьких до них).

Угоди з переможцями буде укладено до 30 травня.

"В результаті вступники отримують право на першочергове зарахування, а роботодавець - гарантію наявності фахівця за певною спеціальністю (спеціалізацією) і рівнем вищої освіти", - додають в Міносвіти.

Після закінчення навчання випускник повинен буде протягом місяця прибути до місця відпрацювання, укласти трудовий договір і почати роботу. Якщо ж випускник відмовиться виконувати умови угоди, йому потрібно буде відшкодувати кошти, витрачені ВНЗ на його підготовку.

Джерело

2ogoloshenya