Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення з найбільшим аеропортом країни - міжнародним аеропортом «Бориспіль» буде завершено вчасно - у раніше погоджений термін.

Про це повідомив в.о.голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

«Важкий строк, але до 1 грудня об’єкт буде зданий. Будівництво розпочали. Зараз фінально погоджуємо вигляд станції», - сказав Євген Кравцов.

«Важливо до 1 грудня завершити проект і надати пасажирам альтернативний транспорт - аби якісно добиратися до аеропорту або з аеропорту по місту та по інших містах України», - наголосив у свою чергу Глава Уряду.

Довідково

У лютому поточного року Кабінет Міністрів України підтримав розроблений ПАТ «Укрзалізниця» проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення в «Бориспіль».

Глава Уряду тоді наголошував, що статистика підтверджує зростання попиту на послуги повітряного транспорту. Річний пасажиропотік аеропорту «Бориспіль» за підсумками 2017 року становив 7-8 млн пасажирів. Але досі пасажири не мають зручного способу дістатися до аеропорту або з аеропорту до Києва. Саме тому технічне рішення цієї проблеми було напрацьовано в стислі терміни.

Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу «Київ-Пасажирський», через станцію «Видубичі» до терміналу D аеропорту «Бориспіль». Розрахунковий час у дорозі – 35 хвилин.

Рухомий склад, який буде використовуватися на лінії – 11 поїздів PESA 620м на 91 місце та 2 поїзди PESA 630м на 192 місця.

Джерело

2ogoloshenya