В Україні хочуть заборонити концерти російських артистів

Українці вимагають повністю заборонити концертну діяльність артистів з країни-агресора - Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами.

Петицію такого змісту зареєстрували 21 вересня на сайті президента.

Автор - український телеведучий Ігор Кондратюк впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють в сфері розваг - артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури. Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим - підтримали - окупацію Криму та розв'язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мовчанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії.

Виключення для заборони автор допускає лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії.

«Музика і інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовження війни іншими методами - методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців», - йдеться у тесті петиції.

Станом на 27 вересня петицію підтримали 13893 особи. Для збору голосів залишилось 87 днів.

Нагадаємо, для розгляду петиції потрібно набрати 25 тис підписів.

2ogoloshenya