"Кошти виділять найближчим часом". Залужний прокоментував повідомлення про заборгованість військовим

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Міністерство фінансів України запевнило Міністерство оборони, що найближчим часом всі заборгованості військовим з одноразових виплат будуть погашені.

Про це головнокомандувач ЗСУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Залужний наголосив, що така ситуація склалася через недостатню кількість виділених у бюджеті коштів.

"Принаймні можу сказати, за тією інформацією, яка в мене є, призупинені були знову ж таки у зв’язку з тим, що виділили коштів менше. Грошей було закладено менше спочатку в бюджеті, тому їх отримували менше. Йдеться про одноразові виплати, дійсно які є обов’язкові. Ми закрили червень місяць оздоровчими. Ну не ми, а Міноборони заплатило людям гроші, тим, які вже до червня місяця у відпустках побували, червень включно. Стали виплачувати. Гроші тепер пішли на оплату липня місяця", — пояснив головнокомандувач.

Він додав, що минулого тижня міністр оборони проводив нараду з цього приводу, і, за його інформацією, кошти виділять найближчим часом.

"Підйомні будуть оплачені, піднайом буде оплачений. Поки так. Принаймні держава в особі Мінфіну запевнила Міноборони про те, що все буде виплачено", — наголосив Залужний.

17 вересня уповноважена Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Міністерство оборони України заборгувало військовим 1,465 млрд грн.

В Офісі омбудсмена також повідомили, що припинено фінансування бойових виплат військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні ООС. Людмила Денісова повідомила, що вже направила запит щодо цього першому віце-прем'єру — міністру економіки Олексію Любченку.

2ogoloshenya