Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Пов’язане зображення

Ягода може бути не те що не корисною, а навіть небезпечною для вашого організму.

Полуниця - неймовірно смачний і корисний продукт, якщо вживати її в сезон. Та ягода, яка з'являється на полицях супермаркетів за два-три місяці до збирання врожаю, може бути не тільки некорисною, а навіть небезпечною для вашого організму.

Про це розповіла дієтолог Ксенія Шкляр.

За словами фахівця, у цей час до складу полуниці входить велика кількість шкідливих речовин - нітратів і пестицидів. Ризики зростають, якщо вона ще і полежала кілька днів.

Лікар каже, що в таких ягодах практично немає вітамінів, а нітрати, за допомогою яких її вирощували, в холоді (наприклад, у холодильнику) перетворюються в нітрити - канцерогенні речовини, вкрай небезпечні для організму.

"І вже точно не варто давати дітям ранню полуницю - потрібно дочекатися, поки вона сама дозріє в сезон і дуже акуратно вводити цей продукт в дитячий раціон", - радить дієтолог.

Більш того, не можна забувати, що ранні ягоди можуть викликати алергію.

Якщо ви хочете насолодитися полуницею по-повній і при цьому залишитися здоровим - почекайте ще трохи.

Джерело

2ogoloshenya