Результат пошуку зображень за запитом "Реєстр боржників аліментів"

Відтепер інформація щодо кожного без винятку неплатника аліментів, в адресу якого відкрито судове провадження по несплаті аліментів більше 3 місяців, потрапляє до цього реєстру боржників аліментів.

У цьому реєстрі вже понад 75 тисяч електронних записів за такими боржниками. Реєстр боржників знаходиться на офіційному сайті Міністерства юстиції, де по прізвищу і даті народження можна знайти людину, яка має борг по сплаті аліментів. Інформація по боржникам є в загальному доступі за посиланням https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors.

Нагадаємо, 6 лютого набув чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів. Запроваджено нові засоби примусового виконання рішень, відносно боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців. Закон спрощує порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України. Боржника позбавляють права вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за межі України. Так само запроваджується тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання.

Впроваджено новий вид адміністративного стягнення у виді соціальних робіт, які полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, у вільний від роботи чи навчання час оплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначатимуть органи місцевого самоврядування.

Усунено прогалини, наявні в чинному законодавстві (звільнення від сплати судового збору заявників у разі подання заяви щодо видачі судового наказу про стягнення аліментів).

Встановлено припис, відповідно до якого у випадку наявності заборгованості зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, питання тимчасового виїзду дитини за межі України на строк, що перевищує один місяць, самостійно вирішує той з батьків, з яким рішенням суду визначено місце проживання дитини.

Однак на цьому Мін’юст не припиняє боротьбу із неплатниками аліментів.  Наступні кроки полягають у наступному: пропонується ухвалити другий пакет законодавчих ініціатив, представлений у законопроекті "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання".   

Ключова новація законопроекту — нарахування чималої пені на суму заборгованості, якщо горе-батьки забули про утримання дитини більш ніж на рік.

Після схвалення наших пропозицій розмір аліментів збільшуватиметься автоматично, залежно від строку несплати. Не платиш рік — заплати додатково 20% від суми заборгованості. Не платиш два роки — сума додаткової плати сягне 30%. Не платиш три роки — сума боргу автоматично збільшується на 50%

Мінімальні аліменти в Україні на дитину в 2018 році:

  • до 6 років - 746 гривень (з 01.01.2018); 779,5 гривні (01.05.2018); 813 гривень (з 01.12.2018).
  • з 6 до 18 років - 930 гривень (з 01.01.2018); 972 гривні (01.05.2018); 1013,5 гривень (з 01.12.2018)

За інформацією Кам’янець-Подільського районного відділу державної виконаної служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.

2ogoloshenya