В Одесу слідує перший прямий товарний поїзд з Китаю

29 травня в Китаї відбулася урочиста церемонія відправлення вантажного потяга по маршруту Гуанчжоу - Одеса.

Нічого подібного в залізничному сполученні України не було, - повідомляє Генконсульство України в Гуанчжоу, передає Одеса news.

Цей проект був ініційований і організований українською логістичною компанією UNI-LAMAN GROUP завдяки допомозі представників Торгово-промислової палати України в провінції Гуандун і Генерального консульства України в провінції Гуанчжоу і тривав більше трьох місяців.

Українським оператором контейнерного поїзда стала компанія - UNI-LAMAN GROUP, китайським оператором і партнером стала компанія Guangdong GW Railway Operator Ltd., що входить до складу державної корпорації Guangdong GW Holdings Group Co.Ltd.

Компанія UNI-LAMAN GROUP 20 років працює на ринку України і надає послуги транспортного експедирування, логістики і всіх видів перевезень по всьому світу.

Поїзд, що перевозить в загальному обсязі 50 контейнерів, очікується в Одесі через 20 днів, це майже в половину менший термін, ніж аналогічні морські перевезення. І це зменшує логістичні витрати для підприємств.

Державною корпорацією Китаю - Guangdong GW Holdings Group Co, Ltd. поїзду надано статус постійного, який буде діяти відповідно до щомісячного розкладу. Загалом, поїзд подолає 8408 кілометрів.

Дане грузове сполучення стало важливим логістичним каналом для забезпечення Китайсько-Європейських торгових обмінів і безперебійних міжнародних ланцюжків поставок. Успішне курсування поїзда Китай-Україна ще більше зміцнить позиції України як центру логістики та зовнішньої торгівлі в Європі і Азії.

«Я вірю, що цей потяг стане провідником між двома народами і двома країнами», - сказав Дмитро Камков, виконуючий обов'язки Генерального консула України в Гуанчжоу на урочистому відкритті поїзда в провінції.

2ogoloshenya