У Харкові чиновників засудили за незаконно знесений гараж

Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок за зловживання службовим становищем і службове підроблення при знесенні гаражу.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 18 січня.

Місцевий житель з середини 90-х був власником земельної ділянки, приватизував її і збудував гараж, на який також мав документи права власності. У 2012-2013 роках суд повернув земельну ділянку Харківській міській раді. У березні 2013 чиновники з благоустрою організували знесення гаражу як самовільно розміщеного.

Суд визнав, що гараж не був самовільно збудованим і чиновники внесли до документів завідомо неправдиву інформацію. За версією обвинувачення, чиновники діяли із кар’єристських мотивів в особистих інтересах? маючи намір продемонструвати відданість вищому керівництву та готовність виконати будь-які поставлені завдання.

Суд зазначає, що судове рішення про повернення землі у комунальну власність не надавало чиновникам повноважень зносити гараж. Це свідчать про зловживання службовим становищем, тоді як примусове виконання рішень суду покладається на державну виконавчу службу.

Посадові особи міськради до власника гаражу з приводу добровільного демонтажу гаражу не звертались. Припис про звільнення земельної ділянки чиновники не вручили господарю особисто, а розмістили на паркані.

На лаві підсудних опинились тепер уже колишній начальник Інспекції з благоустрою та екології міста Харкова і діючий завідувач сектору Інспекції з благоустрою та екології Харкова. Свою провину вони не визнали, стверджували, що виконували вказівки керівництва.

Їм призначено по 3,5 роки позбавлення волі і штрафи по 8500 гривень. Водночас їх звільнено від відбуття тюремного покарання з випробувальним терміном півтора року.

З Харківської міської ради стягується 25 тисяч гривень моральної шкоди.

2ogoloshenya