Уряд призначив нового тимчасового керівника Державної митної служби

Що відомо про Євгенія Єнтіса, якого призначили в.о. Голови Державної митної служби України.

Кабінет міністрів України призначив Євгенія Єнтіса виконуючим обов'язки Голови Державної митної служби. До сьогодні пан Єнтіс обіймав посаду першого заступника Голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У Державній митній службі розповіли, що Андрій Павловський добровільно покинув посаду виконуючого обов'язки.

Однак Євген Єнтіс буде керівником лише тимчасово. Він запевнив, що в цей час продовжить курс до повної прозорості і сучасної технологічності митних органів.

Також він пообіцяв щоденну роботу над розробкою і введенням в дію нових проєктів, які перетворюють митницю в зручний і швидкий сервіс.

Хто такий Євген Єнтіс

Він працює в Державній митній службі на посаді заступника голови. Відповідає за напрямок цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Крім того, Єнтіс раніше був керівником ІТ-відділу проекту державних закупівель ProZorro. До слова, це пов'язує його з колишнім главою митниці Максимом Нефьодовим, який був одним з ідеологів системи закупівель.

Євген Єнтіс одружений, разом з дружиною Яною виховують сина Давида і дочкау Аріну. Згідно з декларацією, проживають в Вишневому Києво-Святошинського району.

Також у своїй декларації по 2019 рік він вказав зарплату, отриману за місцем роботи в ДП "Прозорро", на суму 1 мільйон 324 тисячі гривень. Тобто трохи більше 100 тисяч гривень на місяць.

Згодом він залишив роботу в ProZorro і займався підприємницькою діяльністю, поки в 2019 році його не призначили заступником керівника Держмитної служби, тоді ще Максима Нефьодова.

2ogoloshenya