4 серпня Церква вшановує пам'ять святої рівноапостольної Марії Магдалини

Сьогодні Церква вшановує пам'ять святої рівноапостольної Марії Магдалини – жінки, яка була першою, хто звістив ученикам Христа про Його Воскресіння.

До зустрічі з Господом Ісусом Христом життя Марії Магдалини було сповненим гріха. Спаситель побачив у душі молодої дівчини доброту, змилосердився та вигнав з неї сім бісів. Після зцілення Господом рівноапостольна Марія Магдалина стала вірною ученицею Христовою.

Сміливість та відданість – особливі риси характеру святої Марії. Адже вона була однією з трьох мироносиць, які йшли за Христом на Голгофу і були там до самої Його смерті. Свята Марія Магдалина не боялася слідувати за Спасителем і після Його смерті. Її не лякали переслідування, вона гірко оплакувала свого Вчителя та першою прийшла до Його гробу. Така відданість і любов дарувала святій Марії можливість отримати звістку про Воскресіння Христа: «Ісус же, воскреснувши вранці в перший після суботи день, насамперед явився Марії Магдалині, з якої вигнав сім бісів. Вона пішла і сповістила тих, які були з Ним, що плакали і ридали» (Мк. 16: 9 – 11).

На іконах святу Марію Магдалину зображують або з малою посудиною, або з червоним яйцем у руці. У посудині рівноапостольна Марія тримає миро, яким вона збиралася намастити тіло Христа у печері, де Він був похований. Червоне ж яйце – це символ Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. За переказами, коли свята Марія проповідувала про Воскресіння Христове, імператор Тиверій забажав чуда як доказу. Тоді вона вручила Тиверію біле яйце, яке миттєво в його руках змінило колір на червоне.

За прикладом святої Марії Магдалини будьмо вірними Господу, не біймося відкрити Йому своє серце. Навіть коли здається, що життя неможливо змінити, пам'ятайте – з покаянням, молитвою та любов'ю до Бога завжди можна знайти дорогу до Істини.

За інформацією пресслужби ПЦУ. 

2ogoloshenya