Убивство полковника СБУ: двом затриманим висунуто підозри

У Києві правоохоронці затримали двох чоловіків та повідомили їм про підозру у вбивстві слідчого в особливо важливих справах Служби безпеки України Романа Закладного.

Як повідомляється на сайті Офісу генпрокурора, затриманим повідомили про підозру у розбійному нападі на співробітника СБУ та нанесенні йому тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті, за ч. 4 ст. 187 та ч. 2 ст. 121 КК України.

"За даними слідства, 14 липня 2020 року приблизно о 23 годині 30 хвилин, перебуваючи на вул. Йорданській у Києві, підозрювані помітили потерпілого та напали на нього з метою заволодіння майном. Один із них завдав удар по голові, після чого заволоділи особистими речами потерпілого, а саме мобільними телефонами, банківською карткою, сумкою та документами, і зникли з місця скоєння злочину", – йдеться у повідомленні.

Чоловіків раніше вже притягали до кримінальної відповідальності: один з них наразі є обвинуваченим у кримінальному провадженні за фактом крадіжки, що перебуває на розгляді в суді, а інший був раніше засуджений за умисне тяжке тілесне ушкодження.

Під час обшуку за місцем проживання затриманих у них знайшли особисті речі вбитого полковника, зокрема, банківську картку, документи та сумку. Також правоохоронцям вдалося знайти імовірне знаряддя вбивства.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, тіло слідчого з особливо важливих справ Служби безпеки України, полковника юстиції Романа Закладного знайшли у Києві 15 липня. Вбитий офіцер, серед іншого, займався справами про держзраду та злочинами проти основ національної безпеки.

2ogoloshenya