У Кремлі прокоментували повідомлення про плани вторгнення Росії в Україну

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков в розмові з журналістами в понеділок прокоментував повідомлення про те, що Росія може вторгнутися на територію України, щоб отримати доступ до води для окупованого Криму.

Про це передає УНН.

"Це абсолютна дурість, це штучне нагнітання антиросійської істерії в Україні, на наш жаль, яка жодним чином не сприяє врегулюванню ситуації на південному сході (України - ред.)", - заявив Пєсков, відповідаючи на питання, чи є у РФ плани щодо вторгнення з окупованого Криму на південь України.

Раніше командувач ВМС України Олексій Неїжпапа заявив, що Україна посилює свій військовий флот і готується до повномасштабної військової конфронтації з Росією на морі.

Крім того, раніше в розмові зі ЗМІ екскомандувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес заявив, що у вересні Кремль під приводом "гуманітарної кризи" може здійснити військове вторгнення в Херсонську область через посуху і нестачу води на півострові.

Коментуючи цю заяву, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що українські військові готові до опору в разі, якщо відбудеться порушення лінії зіткнення, яка сьогодні є в Херсонській області.

2ogoloshenya