Пікетувальники знову заблокували трасу в Хотині

У селі Атаки Чернівецької області 20 місцевих мешканців відновили акцію протесту з перекриттям траси національного значення Н-03.

Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

За інформацією поліції, учасники пікету "розпочали перекриття дорожнього руху шляхом безперервного руху по пішохідному переході, з метою вираження невдоволення щодо утворення Дністровського району в Чернівецької області з центром у смт. Кельменці, Кельменецького району".

Як зазначили в прес-службі, патрульні здійснюють регулювання та відвід транспорту в об’їзд.

Як відомо, учора в Хотині Чернівецької області правоохоронці відтіснили учасників акції протесту, які перекривали трасу через новий районний поділ Буковини.

Учасники пікету висловлюють своє обурення через скандальні поправки до Постанови Кабміну щодо нового районного поділу Чернівецької області, згідно з якими планують утворити укрупнений Дністровський район із центром у смт Кельменці, а не в Хотині.

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук сьогодні засудив дії активістів. Посадовець вважає, що учасники блокування дороги могли "про все домовитися".

"А перекриття доріг, тим більше національного значення, блокування 600 автомобілів, заблокована вся Хмельницька область... Тобто перекриття цієї дороги – заради чого? Натиснути на кого? Я вважаю, що це неприпустимо, мені це дуже не подобається. І я закликаю мешканців Чернівецької області до будь-яких інших виявів свого спротиву, протесту, бажання зробити... Знайти і докопатися – в якому кабінеті, в якій установі хто приймає рішення, якого люди бажають. Я точно знаю, що ці рішення не приймаються ані на дорогах, ані на мостах",сказав голова ОДА.

2ogoloshenya