Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це інформує пресслужба ОП.

Глави держав обговорили ситуацію у світі довкола пандемії коронавірусу, а також заходи щодо її подолання.

Співрозмовники домовилися про відновлення авіаційного сполучення по мірі послаблення карантинних заходів. Лідери країн розглядають 1 липня як дату відновлення авіасполучення між Україною й Туреччиною.

Ердоган запевнив, що Туреччина зробить усе, щоб українські туристи почувалися комфортно та безпечно.

Президент України подякував за те, що турецька сторона приділяє увагу захисту прав та інтересів кримських татар в окупованому Криму.

Також Зеленський та Ердоган обговорили реалізацію домовленостей щодо будівництва на Херсонщині житла для 500 сімей внутрішньо переміщених осіб з АР Крим.

“За моїм дорученням наш уряд опрацьовує текст українсько-турецького міжурядового меморандуму, який визначатиме технічні питання будівництва”, – зазначив президент України.

На завершення глави держав погодилися вжити додаткових заходів для фіналізації переговорів стосовно укладення угоди про вільну торгівлю.

Джерело.

2ogoloshenya