Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Чоловіки і жінки проходять важливі точки у відносинах один з одним: закоханість, перший секс, перший хороший секс, етап притирання, перші сварки, звикання, стабільність, часто — народження дитини. Кожна з них може стати або джерелом зростання пари, або джерелом нерозуміння і проблем. Я вибрала сім книг, завдяки яким ви зможете краще розуміти себе і партнера, висловлювати свою любов, поліпшити сексуальне життя, підтримувати вогонь в стабільних стосунках, сваритися як японці і навіть управляти рівнем щастя.

1. Сью Джонсон «Обійми мене міцніше»

Чоловіки і жінки, молоді і зрілі, одружені і неодружені, заможні і не дуже хочуть відчувати близькість з партнером, і прихильність. Це базові потреби кожного з нас. Книга Сью Джонсон розробила новий підхід терапії в парах, який дозволяє навчитися використовувати переломні моменти у відносинах, щоб зробити їх більш міцними і довговічними.

У книзі три частини. Перша — спроба знайти відповідь на вічні питання про кохання. Що це таке, куди зникає близькість, як ми втрачаємо любов, хоча начебто хотіли як краще і все розуміли. У другій автор викладає принципи емоційно-сфокусованої терапії, спираючись на свій досвід дослідника і психотерапевта, і показує, як ви можете перейти від теорії до практики вже у своїх стосунках. Третя частина присвячена силі кохання.

Щасливі разом: сім книг, які допоможуть зміцнити стосунки

2. Емілі Нагоскі «Як хоче жінка»

Нарешті хтось написав розумну книгу про те, як влаштована жіноча сексуальність і про те, як реалізувати свій сексуальний потенціал! Численні дослідження показують, що ключовий фактор повноцінного сексуального життя зовсім не те, що і як жінка робить в спальні, а те, як вона до цього ставиться. Тому важливо розуміти, яку роль в цій сфері відіграє настрій, стрес і довіра — тоді ви зможете впливати на ці фактори і змінити своє сексуальне життя на краще.

Цю книгу важливо прочитати кожній жінці і кожному чоловікові. Тут немає інструкцій в стилі глянцевих журналів, зате є відповіді на всі питання про жіноче тіло. Знаючи їх, у вас буде можливість поправити те, що викликає тривогу і дискомфорт або поліпшити те, що і так вас радує.

3. Гаррі Чепмен «П’ять мов кохання»

Любов і турботу можна проявляти по-різному. Автор запропонував концепцію, згідно з якою існує п’ять мов кохання. Для когось важливі слова підтримки і заохочення, для інших — якісний час, допомога, подарунки або дотик. У кожного з нас своя «ведуча» мова кохання, а інші лише доповнюють його. Завдяки книзі і великій кількості прикладів з практики Чепмена ви розпізнаєте свою провідну мову, а також мову партнера, батьків, друзів і дітей, і зрозумієте, як донести свої почуття і знайти спільну мову з усіма, хто вам дорогий.

Ідея автора знайшла гарячий відгук у читачів — її тираж англійською мовою склав 3 мільйони примірників, а ще вона переведена на 34 мови, включаючи хінді і арабську.

Щасливі разом: сім книг, які допоможуть зміцнити стосунки

4. Джон Готтман і Джулі Щварц-Готтман «Випробування дитиною. Як не дати щастю зруйнувати ваші стосунки»

Для багатьох пар народження дитини — бажана і щаслива подія, але навіть в самих міцних стосунках можуть виникнути складності, коли сім’я стає більше. Автори розповідають, як зберегти близькість і романтику в парі, коли ви стаєте батьками. Книга допоможе уникнути проблем і напруги, які, на жаль, часто супроводжують радісну подію — появу малюка. Ви навчитеся фокусуватися на романтиці і близькості, уникати критики на адресу партнера, а також створювати спокійну і здорову обстановку, сприятливу для розвитку вашої дитини.

5. Естер Перель «Розмноження в неволі»

Ох вже цей вічний конфлікт між потребою в стабільності і комфорті в стосунках, і в той же час — прагненням пристрасті і новизни. Хочеться, щоб партнер був і загадковим, і «своїм у дошку», і пристрасним сексуальним партнером, і найкращим другом при цьому. Автор дослідила зв’язок бажання і тривалих стосунків, і написала чесну і дотепну книгу про те, як повернути іскру в звичні відносини.

«Неможливо обрати тільки вдих або видих, нам необхідно і те, і інше. Така ж логіка управляє пристрастю і емоційною близькістю. Любов і бажання — дві різноспрямовані сили, постійно конфліктують і прагнуть до балансу. Протиріччя між надійністю і авантюризмом — парадокс, що вимагає управління». Ви зможете цьому навчитися!

Щасливі разом: сім книг, які допоможуть зміцнити стосунки

 6. Лорета Граціано Бройнінг «Гормони щастя»

Книга, з якої стає зрозуміло, як працюють «гормони щастя», чому виділяються і що таке «скачки настрою». Ви дізнаєтеся, що стоїть за хімічними процесами в мозку, які роблять нас щасливими або нещасними, а ще — як можна активізувати гормони, які роблять вас щасливішими, як формувати нові шаблони поведінки і звички, запускаючи дію «гормонів щастя». Десятки вправ з книги допоможуть вам в цьому.

7. Тацунарі Іота «Вона не пояснює, він не здогадується. Японське мистецтво діалогу без сварок»

Японський бестселер про «правильні» сварки. Жінка хоче заміж, а чоловік —­ свободи; жінка емоційна, чоловік спирається на логіку; жінка пам’ятає кожну дрібницю, чоловік забуває навіть велику образу… Два різні світи. Два полюса, дві протилежні індивідуальності намагаються будувати стосунки. Автор показує основні джерела конфліктів (а їх, між іншим, тридцять шість!) і пропонує готові фрази «для неї» і «для нього», якими можна загасити суперечку і обернути конфлікти на користь відносинам.

Щасливі разом: сім книг, які допоможуть зміцнити стосунки

Як завжди, найважливіше не просто прочитати книгу і кивнути, мовляв, так, хороша ідея, і ось ця теж, а спробувати використовувати їх в своєму житті, в своїх відносинах. Поділитися з партнером, подумати, що і як могло б спрацювати саме для вас. Читайте, обговорюйте, пробуйте —­ і будьте щасливі разом.

Джерело.

2ogoloshenya