Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39
Кожен водій знає про те, що коли на приладовій панелі зажевріла лампочка бензобака - машина натякає на те, що зовсім скоро вона остаточно «зголодніє». А значить настав час відвідати найближчу АЗС і заправитися. Ось тільки тут постає інше питання: скільки літрів пального залишається в баку і як довго можна їздити на «лампочці»?
Досвідченому автомобілісту не потрібно говорити про те, що регулярна їзда на лампочці не кращим чином позначається на здоров'ї його машини, зокрема її паливної системи і двигуна. Все тому, що коли бак починає пересихати, в паливний насос спрямовується велика кількість сміття, яке неминуче накопичується в ємності для пального протягом багатьох років експлуатації автомобіля.

Інше питання полягає в тому: а як довго можна їздити на «лампочці», якщо вже справа дійшла до такого? Чи вистачить палива, щоб завершити нетривалу поїздку або потрібно змінити свій маршрут так, щоб швидше опинитися на заправній станції. Скільки літрів пального залишається в баку?

Насправді всі ці питання спільної відповіді по суті не мають. Оскільки кількість палива, що залишається на лампочці залежить від конкретного автомобіля, його конфігурації і того, який саме бак для пального встановлений в машині. Найчастіше датчик в машині зроблений так, щоб після його спрацьовування автомобіль міг проїхати ще близько 50 км.

 Рідше буває, що автомобіль на лампочці може проїхати більше - до 70 км або менше - до 30 км. Однак, одне можна сказати з упевненістю - палаюча лампочка абсолютно точно вказує на необхідність відвідати першу зустрічну АЗС на шляху.

Джерело.

2ogoloshenya