У Миколаєві 18 березня в власній квартирі наклав на себе руки льотчик-герой АТО 29-річний Владислав Волошин. Вистрелив собі у груди з бойового пістолета.

Останні кілька місяців він керував обласним комунальним підприємством "Миколаївський міжнародний аеропорт", пишуть "НикВести".

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Миколаївській області, під час пострілу будинку знаходилася вся його сім'я. На місце події прибули медики та слідчо-оперативна група Інгульського відділу міліції. Потерпілий був терміново госпіталізований, але в лікарні швидкої медичної допомоги помер від отриманих ушкоджень. За попередніми даними, постріл було здійснено з бойового пістолета марки ПМ без номерних знаків. Зброю вилучено та направлено на проведення експертизи в НДЕКЦ в Миколаївській області.

За словами родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри.

Владислав Волошин - колишній пілот штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Владислав неодноразово завдавав результативні удари по російським агресорам в Україні, а всього зробив 33 бойових вильотів. Після точного удару по російським десантникам під Новокатеринівкою 29 серпня 2014 року його літак збили. Владислав катапультувався і приземлився на території, окупованій ворогом. Зі зламаною рукою завдяки координації куратора зі штабу АТО йому вдалося пройти повз блокпости російсько-терористичних військ і вибратися до позицій ВСУ.

Саме Владислава Волошина російська влада брехливо обвинувачувала в атаці на малайзійський "Боїнг", збитий над Донбасом. Хоча ця версія була повністю спростована розслідуванням прокуратури Нідерландів і України. Владислав завершив контракт в цьому році, звільнився в січні. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Джерело: gazeta.ua

2ogoloshenya