У Вінниці збираються створити муніципальну систему прокату велосипедів. Про це йдеться у проекті рішення Вінницької міської ради, який було затверджено виконавчим комітетом 15 березня.

Про це пише видання "Вежа".

Завдяки цьому нововведенню вінничани зможуть у одній точці міста взяти велосипед у прокат, а у іншій – повернути його.

Зокрема зазначено, що в рамках проекту розвитку велоінфраструктури міська рада та Вінницька транспортна компанія збираються укласти інвестиційну угоду із львівським підприємством на створення об’єктів муніципальної системи велопрокату.

Відповідно до договору, ТОВ «Некстбайк Україна» здійснює інвестування шляхом безоплатної передачі в комунальну власність територіальної громади міста 150 стійок для велосипедів «SmartDocs» та 15 терміналів «Flat».

Станції велопрокату будуть передані на баланс ВТК. Велосипедні стійки SmartDocks матимуть індикатор статусу LED і акустичний сигнал.

Термінали матимуть багатомовний інтерфейс, завдяки якому можна буде зареєструватися та взяти велосипед на прокат. До речі, термінали працюватимуть на сонячній панелі та батареї.

Відповідний проект рішення ще мають підтримати депутати міської ради. Зазначимо, що облаштування муніципального велопрокату є частиною стратегії розвитку велоінфраструктури у Вінниці, що реалізується Вінницькою міською радою та Швейцарським бюро співробітництва в Україні.

У рамках реалізації даної стратегії зокрема передбачається:

встановлення 30-ти велопарковок біля шкіл, лікарень, інших бюджетних установ);

велосипеди в муніципалітеті (закупівля 40 велосипедів для працівників муніципалітету та комунальних підприємств);

муніципальна велошкола та промоція (навчання дітей як їздити на велосипеді, а також курси для жінок – як залишатися леді, сидячи на байку), тощо.

Вартість угоди – понад 180 тисяч швейцарських франків (більше 5 млн.гривень), які заплатить швейцарська сторона.

Про вартість послуги прокату наразі не повідомляється.

 

 

2ogoloshenya