Мера німецького міста відсторонили від посади за вакцинацію поза чергою

Бургомістр міста Галле не став чекати своєї черги на вакцинацію та щепився достроково. Міська рада відсторонила його від посади.

Про це інформує "DW".

Бургомістра міста Галле (федеральна земля Саксонія-Ангальт) Бернда Віґанда у понеділок, 12 квітня, відсторонили від посади на невизначений час. Причиною цього рішення міської ради став той факт, що Віґанд достроково вакцинувався від коронавірусу, "що зруйнувало довірливі відносини із міською радою".

Відповідне розпорядження про відсторонення на основі рішення міської ради голова представницького органу Катя Мюллер цього дня особисто вручила бургомістру.

Рішення набуває чинності негайно. Утім, Віґанд може оскаржити розпорядження, а також набуття ним чинності. За словами Мюллер, вона виходить з того, що бургомістр вдасться до правових кроків.

Міська рада Галле 7 квітня на екстреному засіданні ухвалила рішення про відсторонення Віґанда. Підстава: 64-річний бургомістр та кілька міських посадовців зробили щеплення від коронавірусу - задовго до того, як мала настати їхня черга. Сам Віґанд відкидає усі звинувачення та вимоги відставки. Прокуратура Галле розпочала розслідування щодо можливого неправомірного приховування Віґандом доз вакцини. Дисциплінарне провадження щодо бургомістра перебуває на розгляді у земельному адміністративному відомстві.

2ogoloshenya