COVID-19: Ірландія першою в ЄС повертається до локдауну

Ірландія першою у Європейському союзі знову запроваджує новий локдаун через коронавірус.

Про це з посиланням на слова прем'єр-міністра країни Майкла Мартіна повідомляє DW, передає УНН.

Обмеження розраховані щонайменше на шість тижнів. Вони почнуть діяти у ніч на 21 жовтня і триватимуть до 1 грудня, заявив Майкл Мартін.

У цей час будуть закриті роздрібні магазини з товарами, які не є предметами першої необхідності, а також музеї, галереї та інші установи культури.

Ресторани і бари зможуть працювати тільки на доставку або продавати їжу на винос. Також на три чверті скоротять кількість поїздок громадського транспорту.

Окрім того, жителям країни заборонять віддалятися від своїх будинків далі, ніж на п'ять кілометрів. Винятком можуть стати поїздки через життєво важливі сімейні обставини, на роботу або до лікаря. Також будуть заборонені усі вечірки у приватних будинках і прибудинкових територіях та інші події.

При цьому навчання в школах продовжиться. Парки та дитячі майданчики також будуть відкриті. Влада закликає людей працювати з дому, крім тих, хто працює у критично важливих галузях.

Згідно з останніми даними, в країні офіційно підтвердили понад 50,9 тисячі випадків інфікувань COVID-19 і 1852 летальних випадки.

Також перший міністр Уельсу Марк Дрейкфорд заявив про запровадження урядом Уельсу локдауну у всьому регіоні у зв'язку зі зростанням кількості заражень коронавірусом. Дія карантину почнеться 23 жовтня о 18:00 за місцевим часом і триватиме до 9 листопада.

2ogoloshenya