Результат пошуку зображень за запитом "У РОСІЇ  ВИПАВ ЖУРНАЛІСТ, ЯКИЙ ПЕРШИМ НАПИСАВ ПРО ЗАГИБЛИХ У СИРІЇ "ВАГНЕРІВЦІВ""

У російському місті Єкатеринбург після падіння з вікна 5-го поверху помер журналіст Максим Бородін, який першим написав про смерть найманців з ПВК "Вагнера" у Сирії.

Про це повідомляє РІА "Новий день", в якому він працював.

Бородін випав з вікна своєї квартири 13 квітня. Лікарі декілька днів боролися за його життя, але травми виявилися занадто серйозними, і він помер, не приходячи до тями.

Головний редактор РІА "Новий день" Поліна Румянцева вважає, що смерть журналіста могла бути не випадковістю чи самогубством.

"Щоб зрозуміти, що сталося, потрібно отримати доступ до квартири, ми займаємося цим. Якщо з'явиться хоча б якийсь натяк на кримінал, ми повідомимо", — цитує її МБХ "Медиа".

За словами Румянцевої, для самогубства Бородіна не було ніяких приводів.

Російська поліція заявляє, що за попередніми даними, падіння Бородіна швидше за все не має кримінального підґрунтя.

"Двері квартири журналіста була закриті зсередини на клямку — ця обставина каже про те, що з неї ніхто не виходив і сторонніх у квартирі, швидше за все, не було. Ключі від помешкання лежали на місці. Записки, яка прояснила б ситуацію, не виявлено", – розповіли в прес-службі МВС по Свердловській області.

Максим Бородін одним із перших написав про смерть найманців з ПВК "Вагнер" у Сирії в результаті авіаударів проамериканської коаліції 7 лютого. Його розслідування стосувалося найманців з міста Азбест, загиблих в Сирії.

Нагадаємо, 7 лютого в результаті авіаудару очолюваної США коаліції по прихильниках Башара Асада в провінції Дейр-ез-Зор в Сирії загинуло від 13 до понад 200 росіян. Різні видання називають різні цифри, а офіційної інформації щодо цього немає. Поки точно відомо про сімох загиблих росіян. Всі вони були найманцями "приватної військової компанії Вагнера" і до відправки в Сирію встигли повоювати на боці терористів на Донбасі. Серед них - жителі міста чи Азбест 38-річний Станіслав Матвєєв та 45-річний Ігор Косотуров. Також загинув активіст незареєстрованої партії "Другая Россия" Кирило Ананьєв. Його однопартійці також зазначили, що поранених з Сирії доправили до Москви і Санкт-Петербурга.

Джерело

2ogoloshenya