Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Швеції запропонували побудувати мережу сміттєпереробних заводів в Україні.

Зокрема, таку пропозицію прем'єр-міністру Швеції Стефану Левену зробив президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови, передає прес-служба глави держави.

"Володимир Зеленський запропонував шведській стороні розглянути перспективи реалізації співпраці у будівництві мережі сміттєпереробних заводів в Україні", - йдеться у повідомленні.

Підкреслимо, що Україна щорічно виробляє понад 400 млн тонн відходів, з яких тільки 5-7% – переробляються. Якщо не вирішити питання правильної та безпечної утилізації, то наша країна може незабаром потонути у смітті.

Глава Держекоінспекції Андрій Мальований впевнений, що вирішити цю проблему могло б прийняття закону про управління відходами, який дозволив би контролювати процес, а також штрафувати за його порушення.

Також відзначимо, що в Україні є проблема з утилізацією медичних відходів. Більшість з них зараз викидається незаконно, що може загрожувати здоров'ю і життю українців. Ситуація загострилася після спалаху коронавірусу, адже кількість хворих зросла, а з нею – і небезпечних відходів.

Джерело.

2ogoloshenya