Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Кремль звернув увагу на надання Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями і вважає, що залучення в орбіту Північноатлантичного альянсу нових країн не сприяє зміцненню безпеки в Європі.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ІА ТАСС.

"Безумовно, ми на це звернули увагу", - сказав Пєсков, коментуючи надання Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

Представник Кремля зазначив, що позиція Москви щодо появи НАТО біля російських кордонів послідовна і добре відома.

"Ми завжди дуже уважно ставимося до наближення військової інфраструктури НАТО до наших кордонів, ми змушені вживати відповідних необхідних заходів щодо забезпечення власної безпеки в зв'язку з цим", - сказав він.

За його словами, "з огляду на характер НАТО і будуть дотримуватися початкових цілей, для яких створювалося НАТО як механізм конфронтації", Росія завжди з великою увагою спостерігає за процесами, "коли НАТО абсорбує в себе всі нові країни в різних форматах".

"Ми не вважаємо, що це сприяє зміцненню безпеки і стабільності в Європі", - заявив Пєсков.

Джерело.

2ogoloshenya