Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Польщі не виключають повернення частини карантинних обмежень у зв’язку з тим, що люди почали сприймати послаблення як завершення епідемії, але повторне "закриття" країни не розглядають.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Лукаш Шумовський в інтерв’ю RMF24.

"У мене склалося враження, що поляки вже зовсім забули про те, що у нас триває епідемія…. Обмеження завжди можна повернути, і, звісно, ми розглядаємо такий сценарій. Але неможливо повернутися до повного локдауну, тому що люди, хворі на онкологію, серцево-судинні захворювання почнуть помирати [внаслідок несвоєчасного обстеження]… Наслідки для економіки також стали б смертельними", - зазначив міністр.

Лукаш Шумовський пояснив, що рекордне зростання кількості хворих у Польщі останніми днями зумовлене передусім масовим скринінгом працівників шахт, де виявили спалахи коронавірусу.

Він додав також, що поки не йде мова про те, аби зовсім закрити шахти через підвищений ризик інфікування.

"Думаю, епідемія поступово піде на спад. У нас багато воєводств, де не зареєстровано жодного випадку", - зазначив міністр.

Джерело.

2ogoloshenya