Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Президент США Дональд Трамп переводить близько 9,5 тисяч військових з Німеччини до Польщі. Угруповання американських військ буде розміщено поруч з українським кордоном.

Це рішення пов’язане зі збільшенням витрат на оборону НАТО, а не з напруженістю у відносинах з Ангелою Меркель.

Про перекидання військових США в Польщу повідомило впливове американське видання The Guardian з посиланням на джерела в уряді.

Трамп своїм рішенням скорочує більш ніж на чверть угруповання військ США на території Німеччини. Воно зменшиться з 34,5 тисячі до 25 тисяч.

Джерело запевняє, що даний крок готувався давно вищим керівництвом Пентагону і не пов’язаний з охолодженням Трампа і Меркель через зрив зустрічі «Великої сімки». Потреба в великому контингенті відпала через збільшених витрат на оборону в НАТО.

Поки невідомо точне місце, куди будуть переведені американські військові. За попередніми даними, їх розмістять в Польщі. Також можливий варіант з поверненням бійців додому або переведенням в іншу країну-союзницю США.

Джерело.

2ogoloshenya