Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Хабарі агентам в СБУ та заколот в Україні – розсекретили пошту радника Кремля

Команді президента РФ Володимира Путіна у 2014 році пропонували план з дестабілізації ще й Запорізької області України.

Про це свідчать листи електронної пошти радника Путіна Владислава Суркова, зламаної хакерами, повідомляє у розслідуванні британське видання The Times.

"Автор статті "Операція Троя: російський план поширення хаосу в Україні" Том Парфітт з Москви пише, що план "Троя" в листопаді 2014 направив у Кремль Олексій Муратов - колишній депутат від Курської області і "представник" ДНР в Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у плані вказані імена ватажків проросійських організацій, а шпигуни діяли на місці подій.

"Мова йшла про стратегію підготовки населення Запорізької області до проросійського заколоту в регіоні, або як подавав це Муратов - "звільнення від нацистсько-фашистських окупантів". Ця пропозиція була частиною більш широкого плану Кремля щодо дестабілізації України", - йдеться у повідомленні.

Видання зауважило, що згідно з планом операції "Троя", Муратов пропонував вкласти $181 000 для поширення проросійського заколоту далі на захід від Донбасу.

"Документ, ймовірно, був спрямований заступнику Суркова. Це план маніпуляції громадською думкою перед заколотом у Запоріжжі, який мав за мету вирвати регіон з орбіти центрального уряду в Києві. В цьому заколоті використовувалася б існуюча російська шпигунська мережа, яка вже діяла на тій території. Передбачалося зав'язування контакту з місцевою поліцією і СБУ", - зазначається.

Крім того, у плані вказувалось, куди повинні йти кошти бюджету операції - від $40 тис. на організацію проросійських протестів у Запоріжжі, $10 тис. на підтримку мережі агентів в СБУ та Міністерстві внутрішніх справ і до $49 тис. на купівлю транспортних засобів.

"План Муратова не втілили у життя, і важко сказати, чи Москва розглядала його як серйозну пропозицію. Документ був частиною листування, яке перехопили українські хакери в листопаді минулого року. Два попередніх шматки викрили у 2016 році. Боб Сілі ретельно вивчав їх. Кремль назвав отриману інформацію сфабрикованою, хоча деякі люди, які надіслали Суркову електронні листи, назвали їх справжніми. Автор статті припускає, що Кремль прагнув пропагувати автономію для регіонів України із значним російськомовним населенням, як це було і в Донбасі паралельно з російським військовим вторгненням", - повідомляється.

Заява Володимира Путіна про перемир'я на Донбасі - це спроба змінити напрямок, у якому розвивається ситуація. Лідер Кремля намагається обдурити і послабити увагу Заходу, таку думку висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Джерело

2ogoloshenya