Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Система охорони здоров'я країни схвалила тест на антитіла, хоча ступінь, в якому присутність антитіл вказує на імунітет, залишається незрозумілим.

Влада Великобританії схвалила швейцарський тест на антитіла до коронавірусу, який показує, чи хворіла людина в минулому, і чи має імунітет до повторного зараження.

Про це в четвер, 14 травня, повідомляє BBC News.

Ідеться про тест від швейцарської фармацевтичної компанії Roche. У Британії кажуть, що це "перший тест, який запропонував серйозний потенціал".

Представники виконавчого органу Департаменту охорони здоров'я та соцобслуговування Британії заявили, що минулого тижня тест оцінили у військовому технопарку Портон-Даун: він виявився "дуже специфічним" до антитіл проти SARS-CoV-2.

"Це дуже позитивна подія, тому що такий високоспецифічний тест на антитіла є дуже надійним маркером перенесеної інфекції. Це, в свою чергу, може вказувати на деякий імунітет до майбутньої інфекції, хоча ступінь, в якому присутність антитіл вказує на імунітет, залишається незрозумілим", - сказав професор Джон Ньютон, національний координатор британської програми тестування на SARS-CoV-2.

Тест Elecsys Anti-SARS-CoV-2 вже має схвалення медичних регуляторів ЄС і США. Розробник стверджує, що він має специфічність понад 99,8% і стовідсоткову чутливість (14 днів після підтвердження за методом ПЛР).

Джерело.

2ogoloshenya