Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Національна виборча комісія Польщі офіційно підтвердила, що у країні не відбулися вибори президента, які були заплановані на 10 травня, оскільки і виборців не було можливості голосувати за кандидатів. Польська НВК ухвалила резолюцію, яка дозволяє оголосити нові вибори.

Про це повідомляють місцеві видання RMF24 та Onet.

Зазначається, що маршал польського Сейму Ельжбет Вітек має 14 днів, щоб оголосити нову дату проведення президентських виборів.

За даними польських ЗМІ, Національна виборча комісія ухвалила резолюцію, яка дасть можливість правлячій партії "Право і справедливість" оголосити нові президентські вибори, не звертаючись до Верховного Суду.

Таким чином Верховний Суд не буде ухвалювати жодного рішення щодо дійсності виборів, які мали відбутися 10 травня.

"Неможливість голосувати за кандидатів рівносильна неможливості голосувати через відсутність кандидатів. Це означає, що у спікера Сейму тепер є 14 днів, щоб змінити порядок виборів", - заявили у виборчий комісії.

Зазначається, що окремі юристи та політики передбачають, що у подальшому така процедура може призвести до "безкінечного фестивалю" оскарження результатів виборів.

Джерело.

2ogoloshenya