Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Польщу в 1939 році напали два агресори: 1 вересня - гітлерівська Німеччина, а 17 вересня – радянська Росія, - наголосив президент.

Завершення Другої світової війни було для Польщі «солодко-гіркою датою», оскільки з одного боку завершилася кривава війна, але з іншого – Польща потрапила в радянську зону впливу.

На цьому 8 травня після покладання квітів до могили Невідомого солдата в 75-ту річницю завершення Другої світової війни в Європі заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє Укрінформ.

«Для нас – це солодко-гірка дата. Солодка, оскільки 75 років тому завершилася Друга світова війна, завершилося кривава бійня в історії XX століття і у світовій історії, коли життя втратили майже шість мільйонів поляків, зокрема три мільйони громадян Польщі єврейського походження», - зазначив Дуда.

Він підкреслив, що на Польщу в 1939 році напали два агресори: 1 вересня - гітлерівська Німеччина, а 17 вересня – радянська Росія.

Дуда зазначив, що після травневих подій 1945 року на карті Європи знову з’явилася Польща, але «не як країна повністю вільна і суверенна, а як країна в радянській сфері впливу».

«Це є тим гірким елементом», - констатував Дуда.

Він підкреслив, що потрібно пам’ятати про жертви усіх тих, хто боровся, страждав і загинув на фронтах Другої світової війни.

Як відомо, 8 травня 1945 року підписанням акту капітуляції гітлерівською Німеччиною в Європі завершилася Друга світова війна. 

Джерело.

2ogoloshenya