Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Дослідники з американського університету встановили, що першим симптомом COVID-19 є втрата нюху – проявляється він зазвичай вже на 3-4 день хвороби.

Як повідомляє EurekAlert, вчені з Університету Цинциннаті, що в штаті Огайо, США, опитали 103 пацієнтів з COVID-19. У всіх їх дізналися черговість появи симптомів.

Як виявилося, у 61% опитаних першим симптомом була саме втрата нюху, яка давала про себе знати на 3-4 день захворювання. За словами провідного дослідника Ахмала Седагата, поява цього симптому була прямо пов'язаною з подальшим розвитком хвороби – мовляв, чим сильніше він себе проявляв, тим важче був подальший стан пацієнтів.

"У випадках, коли втрата нюху була сильною, то пацієнти повідомляли про погіршення задишки і більш сильну лихоманку", – заявив він.

Це відкриття досить важливе і дозволить більш ефективно лікувати пацієнтів. Справа в тому, що експериментальний препарат ремдісівір найкраще проявляє себе на початкових стадіях хвороби, а саме про це говорить втрата нюху.

"Історично противірусні препарати діяли найкраще, коли їх давали на ранніх стадіях вірусної інфекції. Передбачається, що те ж саме відноситься і до ремдесівіру", – говорить Седагат.

Крім того, дослідження показало, що втрата нюху найчастіше спостерігалася у молодих пацієнтів і жінок, а ще у 50% опитаних спостерігався нежить, який раніше не вважався симптомом COVID-19.

Джерело.

2ogoloshenya