Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

За офіційними даними, кількість загиблих від коронавірусу в Румунії станом на четвер, 23 квітня, досягла 524. Всього за попередній день було зафіксовано 26 нових смертей, а загальна кількість підтверджених випадків інфікування досягла 9 710 випадків.

Наразі у відділеннях інтенсивної терапії знаходиться 288 пацієнтів, одночасно зафіксовано 2 406 тих, хто одужав. Ситуація в Румунії характеризується як досить критична серед інших країн Східної Європи. Крім того, викликає занепокоєння розповсюдження інфекції COVID-19 серед медичного персоналу.

Міністр охорони здоров'я Нелу Татару повідомила ЗМІ, що кількість заражених медичних працівників у Румунії досягла 1033, з них померло шість людей.

Натомість президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що носіння захисних масок у громадських місцях стане обов'язковим навіть після послаблення карантину з 15 травня. Цей захід не буде обмеженим у часі.

"Ми зможемо відмовитися від масок, можливо, наступного року, коли пандемія буде під контролем" - заявив Йоганніс, який також був у захисній масці.

За порушення обмежень передбачені штрафи від 2000 румунських леїв (близько 450 доларів) до 20 000 (близько 4500 доларів). За період з 24 березня по 19 квітня було виписано близько 200 000 штрафів, що склало 85 мільйонів доларів США. Сума дорівняє коштам з корпоративного податку на прибуток, зібраного в Румунії в лютому 2020 року.

Тим часом румунський виробник автомобілів Dacia частково відновив виробництво на двох заводах в Міовені, за 130 км від Бухареста. Робітники обох заводів працюватимуть лише на добровільних засадах.

Джерело.

2ogoloshenya