Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Вчений провів дослідження.

Шанси те, що людина може заразитись коронавірусом, торкаючись до продуктів чи речей у супермаркеті мінімальний.

До такого висновку дійшла команда вірусолога професора Хендріка Штрека з баварського міста Хайнсберг.

Вчені з’ясували, що на поверхні життєздатних вірусів практично немає. Ні на дверних ручках, ні на кнопках зливних бачків. Навіть у будинках, де були інфіковані всі члени сім’ї, все виявилося чисто. Тому вчені вважають, що заразитись в супермаркеті, магазині одягу або перукарні неможливо.

На думку фахівців, люди заражаються тільки при тісному контакті, коли крапельки небезпечного слизу попадають від хворого на слизові оболонки здорової людини.

Лікар-інфекціоніст вищої категорії, науковий співробітник Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського НАМН України кандидат медичних наук Віталій Янченко підтвердив цей факт.

“Я дивився передачу одного з німецьких телеканалів, де Хендрік Штрек доповідав про результати дослідження. І ведучий поставив йому таке ж питання. Вчений визнав, що коли хворий чхне в руку і візьметься за нею предмет, який незабаром потрапить до іншої людині, то ймовірність зараження на 100% виключити не можна. Хоча і не пояснив, як довго вірус зберігає активність на поверхні. Все ж я для себе зробив висновки, що в супермаркеті через кошик не заражусь”, – розповів він “Фактам”.

Джерело.

2ogoloshenya