Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Турецькі оборонні та спеціалізовані компанії за кілька місяців розробили та запустили в серію виробництво апаратів штучної вентиляції легенів

Вчора, 20 квітня 2020 року, Міській лікарні Стамбула була передена перша серійна партія апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) турецького виробництва. Про це, як передає Defense Express, на своїй сторнці в Twitter повідомив технічний менеджер компанії Baykar Сельчук Байрактар.

"Завдяки керівництву Міністерства охорони здоров’я та Міністерства промисловості та технологій ми сьогодні раді зробити першу поставку дихальної апаратури, підготовленої для масового виробництва" - написав в Twitter Сельчук Байрактар.

Як повідомляв Defense Express, 30 березня 2020 року було презентовано перший прототип (робочу модель) апарату штучної вентиляції легенів турецького виробництва. До цього часу подібні вироби в країни не випускалися. Лише закуповувалися імпортні зразки.

До участі в створені ШВЛ були залучені турецькі оборонні компанії. Так, він був спроектований турецькою технологічною фірмою BIOSYS та виготовлений національним виробником багатофункціональних побутових приладів Arçelik. Технологічну підтримку та участь 100 своїх інженерів забезпечили турецька компанія - Baykar, яка є виробником відомих в Україні безпілотних апаратів BAYRAKTAR TB2, та оборонно-промисловий гігант - підприємство Aselsan.

Фактично, турецьким розробникам та виробникам вдалося впродовж кількох місяців самостійно створити дизай, розробити критичні підсистеми та програмне забезпечення. Загалом, пройти шлях від розробки до серійного виробництва та сертифікації ШВЛ в Туреччині.

Компанії Baykar та Aselsan вже замовила по 250 ШВЛ у BIOSYS для підтримки масового виробництва в інтересах системи охорони здоров’я Туреччини. За попередніми даними уряд країни вже має плани придбати після випробувань та сертифікації більше тисячі апаратів ШВЛ вітчизняного виробництва.

Варто зазначити, що в березні 2020 року в державному концерні "Укроборонпром" розглядали можливість перезапуску виробництва апаратів ШВЛ "Бріз-Т" на київському заводі «Буревісник». Однак в решті дійшли висновку відновити конструкторську документацію на вітчизняні ШВЛ та передати її для виробництва приватним виробникам. Цю ідею підтримало Мінінстерство охорони здоров'я України. Але у підсумки, на кінець квітня, досі немає конкретних результатів.

Джерело.

2ogoloshenya