Сьогодні в Кам’янці-Подільському перебуває голова німецького товариства "Aist-Ukrainehilfe Wiesbaden E.V.

Допомога Україні" Удо Шпітцбарт. Очільник організації, яка, до речі, відзначає сьогодні 20 років з дня заснування, приїхав до Кам’янця не вперше. З нашим містом товариство співпрацює уже не один десяток років. Спершу це було надання гуманітарної допомоги, потім – фінансова підтримка. Зокрема, за отримані кошти було виконано ремонтні роботи в одному з відділень Кам’янець-Подільської міської лікарні, закуплено обладнання. Нещодавно медики отримали ще одну фінансову допомогу – 5 тисяч євро. За ці кошти було придбано в травматологічне відділення сучасний операційний стіл на заміну старому «зношеному» і ортопедичну приставку до нього.

  • Без сучасного стола хірургу працювати було дуже важко, адже для оперування зараз використовуються новітні методи. Тут, зокрема, оперуються й хворі з нейрохірургічними патологіями, - зазначив секретар міської ради Дмитро Васильянов. Від імені міського голови Михайла Сімашкевича та громади міста він подякував гостю за підтримку й висловив сподівання на подальшу співпрацю.
  • Нам приємно співпрацювати з вашим містом. Адже коли я приїжджаю до Кам’янця, завжди бачу результат, - додав Удо Шпітцбарт.

29

Джерело.

2ogoloshenya