У Кам'янці-Подільському може з'явитися сучасний архівний відділ

24 вересня Голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов відвідав із робочою поїздкою Кам’янець-Подільський.

У Кам’янець-Подільській районній державній адміністрації він провів зустріч із головою райдержадміністрації Олександром Анур’євим та працівниками новоствореного архівного відділу РДА.

Зокрема під час зустрічі Анатолій Хромов підсумував результати завершення адміністративно-територіальної реформи в області та її вплив на архівну систему. За його словами у звязку з укрупненням районів змінюється й діюча мережа архівних установ. Всі архівні документи ліквідованих органів влади повинні зберігатися централізовано.

Як повідомив Голова Державної архівної служби України наразі триває напрацювання проекту з будівництва нових архівних установ. Кам'янець-Подільський є першим претендентом в Україні, де планують розпочати втілення масштабного проекту.

Також під час зустрічі обговорили питання щодо організації роботи нині діючого архівного відділу, забезпечення збереженості документів та розглянули перспективу створення секторів із віддалених робочих місць.

Обговорили й проблемні питання в організації роботи архівів Кам'янеччини. Зокрема робота трудового архіву районної ради профінансована місцевим бюджетом лише до кінця року. Натомість ОТГ відмовляються фінансувати роботу установи на наступний рік, а як відомо у районному бюджеті коштів взагалі немає.

Анатолій Хромов зазначив, що забезпечення роботи архівних установа – прямий обов'язок органів місцевого самоврядування. А тому у випадку продовження невизначеності, щодо джерел фінансування роботи трудового архіву він особисто буде звертатися до правоохоронних органів, щодо притягнення керівників до відповідальності за невиконання законодавства.

2ogoloshenya